 |
|

Професія «Овочівник»
Овочівник – це працівник, який займається вирощуванням овочевих культур.
Головний зміст діяльності овочівника – забезпечення суспільства свіжими, екологічно чистими, поживними овочами, плодами.
Овочівник працює переважно на відкритому повітрі, а також у теплицях. Овочі вирощуються протягом року як у відкритому, так і закритому ґрунті. Взимку в теплицях, весною в парниках овочівники вирощують розсаду для раннього весняного садіння.
Як і будь-яка інша професія, професія овочівника включає багато різноманітних операцій і знаходить застосування у самих різних умовах. До змісту праці входить весь комплекс сільськогосподарських робіт з вирощування овочів та плодів із застосуванням найрізноманітніших механізмів, добрив.
- Овочівник:
- • готує ґрунт під посадку овочів;
- • вирощує розсаду, саджає, прополює, поливає овочі, формує рослини;
- • визначає терміни і проводить необхідні агротехнічні заходи;
- • організує боротьбу зі шкідниками і хворобами овочевих культур;
- • збирає врожай, сортує овочі, готує їх до перевезення
|
|