2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
ДонЦПТО


Професія «Овочівник»

Овочівник – це працівник, який займається вирощуванням овочевих культур.

Головний зміст діяльності овочівника – забезпечення суспільства свіжими, екологічно чистими, поживними овочами, плодами.

Овочівник працює переважно на відкритому повітрі, а також у теплицях. Овочі вирощуються протягом року як у відкритому, так і закритому ґрунті. Взимку в теплицях, весною в парниках овочівники вирощують розсаду для раннього весняного садіння. Як і будь-яка інша професія, професія овочівника включає багато різноманітних операцій і знаходить застосування у самих різних умовах. До змісту праці входить весь комплекс сільськогосподарських робіт з вирощування овочів та плодів із застосуванням найрізноманітніших механізмів, добрив.

Овочівник:
• готує ґрунт під посадку овочів;
• вирощує розсаду, саджає, прополює, поливає овочі, формує рослини;
• визначає терміни і проводить необхідні агротехнічні заходи;
• організує боротьбу зі шкідниками і хворобами овочевих культур;
• збирає врожай, сортує овочі, готує їх до перевезення
20.08.18 | | укр











© 2011-2014 «Державний навчальний заклад»
«Донецький центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості»