 |
|

Професія «Кухар»
Існують професії, які не втрачають своєї актуальності в усі часи. До таких можна віднести професію кухаря. Професія кухаря може бути освоєна на будь-якому життєвому етапі.
З давніх часів у багатьох спільнотах виділяли тих, хто краще за інших справляється з приготуванням їжі. Кулінарів вважають унікальними фахівцями, адже навіть з найпростіших інгредієнтів вони здатні створити десятки різних незвичайних страв. Саме тому інтерес до розвитку професії був у всі часи.
- Кухар:
- • організовує процес створення готових страв;
- • визначає необхідні продукти і їх кількість в конкретній страві і з урахуванням усього робочого меню;
- • складає вимоги до сировини або вихідних продуктів;
- • виявляє мінуси в процесі роботи інших колег, щоб своєчасно виправити і спробувати «врятувати» готову страву;
- • готує обладнання, вибирає тип плити, яка має свої плюси або мінуси для різних продуктів і страв;
- • складає опис процесу приготування і часу створення страв;
- • веде облік закуплених продуктів та інгредієнтів;
- • контролює, щоб виконувалися вимоги санітарних норм при приготуванні і зберіганні продуктів.
В залежності від місця роботи і рівня кваліфікації перелік функцій може мінятися. Кар’єрна драбина в кухарській справі дозволяє досить швидко від статусу помічника дійти до позиції шефа.
|
|