Головне завдання кухаря – готувати не тільки смачні , а й корисні та поживні страви. Правильно приготовлена їжа - це запорука гарного самопочуття і відмінного настрою. Професія кухаря затребувана в будь-якій галузі. Хороший фахівець з приготування їжі потрібен скрізь.

З 20.02.2017 по 24.02.2017 в ДНЗ «Донецький центр ПТО ДСЗ» на курсах цільового призначення кулінарні секрети вивчала група слухачів за напрямом «Виконання кухонних робіт за технологіями виготовлення страв і кулінарних виробів», за професією «Кухар». Протягом курсів слухачі готували страви, оформлювали та презентували їх, особливо сподобалось приготування холодних закусок та гарячих блюд. Цікавим були не лише процеси приготування страви, але й підбір посуду, інструментів, інвентарю, процеси, що відбувалися з продуктами при тепловій обробці.

Як зазначають слухачі, що дуже пишаються тим , що обрали цю професію, бо завдяки їй, вони можуть бути корисними не тільки для себе, а й для усього суспільства.